mandag 27. mai 2013

Sommer og sol skaper glede - og glede skaper kreativitet

En sommerhvit, en rosa drøm
og en jeansbrun versjon
Sommerhvit utgave av sjalene ferdig
og klar for overlevering til ny
eier i Sør-Afrika
For en helg! Sol, sol, sol. Lange kvelder og utekos! Det er noe med det er å kunne sitte ute til sent på kveld før en tar til fornuft og rusler inn etter en lang dag ute. Denne helgen har vært en slik helg. Ikke bare er en bestilling til ferdig, men her er hagen også endelig ferdig. Og følelsen av sommer har satt seg i kroppen.

En tålmodig liten sjel som elsker å dra på tur - under forutsetning
av litt ekstra forpleining :) 

Søndag var det hagesenteret som sto for tur. Med en nevø, en mormor, ekstra tralle og brus med sugerør kom vi oss gjennom en nokså varm tur på diverse hagesenter i området.

Etter flere timer i solen ute hadde det blitt baljebading av nevøen, ny rhodedendron i hagen, blomster i pottene, jord under neglene, nyklippet plen og litt røde skuldere, kan jeg ikke si annet enn at dette har vært en strålende helg. 

Jeg blir inspirert av så mangt, men når man har det som best spirer kreativiteten. Og, når jeg befinner meg i fargeglade omgivelser med mennesker jeg er glad i og det er sol og varme så kan man ikke si at annett enn at jeg trives - og kreativiteten blomstrer :)

Ha en strålende uke alle sammen!

torsdag 23. mai 2013

Helg og fargekombinasjoner

... og varmen fra forrige helg har ikke vist seg på noen dager - men de som har greie på nedbørsmengder, temperaturer og klima og sånt sier at det er håp i hengende snøre, lys i tunnelen eller rett og slett det er meldt en regnfri helg.

Regnfrie helger i mai er stas og bør brukes maksimalt - enten det er til tivoli, soling, grilling og vin, hagearbeid ... eller strikking. Jeg er travelt opptatt med bestillinger, så det blir nok en og annen strikkepinne brukt denne helgen også.

 

Fargekombinasjoner og andre kombinasjoner

Sjalene som har skiftet eier har til nå vært enten vært blå/brune/grå, hvite eller rosa/syrin/hvite. Det som skjer er at hver gang jeg lager en ny fargekombinasjon så kommer det inn bestillinger på akkurat den kombinasjonen. Jeg har nettopp gjort ferdig et rosa/hvitt som har medført masse positiv omtale og flere som vil ha. Og de skal få :-) Saken er bare den, om du bestiller "sånn sjal som på bildet" så får du ikke et sånn sjal som på bildet - av den enkle grunn at noe av konseptet for sjalene er at de skal ikke være like, de skal være usymmetriske, de skal ha ulike garnkvaliteter blandet og de skal være litt skjeve. Og ikke minst, de skal være laget av naturmaterialer, med kjærlighet og til DEG!
Derfor, om du skulle finne ut at du bestiller et sånt sjal som på bildet, så vær forberedt på at et sånn sjal får du ikke, men du får ett som kan ligne veldig og ha nesten de samme fargne og nesten det samme garnet.

Fortsatt god mai, kos dere i helgen og husk at fleecejakken fint kan byttes ut med noe som er litt mindre sporty, kanskje like fargerikt, men mye lekrere :-)






torsdag 16. mai 2013

Gratulerer med dagen!



Teppesjalene fra Varm design er kanskje ikke rette tilbehøret til bunaden, men når bunaden er hengt opp på hengeren igjen og kveldsantrekket er på, da derimot kan de passe.

Ønsker dere alle en riktig fin 17. mai! Spis masse is og mange pølser, det er et helt år til neste gang :)

Gratulerer med dagen!

tirsdag 14. mai 2013

Kom mai du skjønne, milde ...

Jeg har fødselsdag tidlig i mai og av en eller annen grunn så får jeg det for meg hvert år at i ÅR blir det varmt på fødselsdagen min slik at man kan sitte ute og be inn til grilling for å feire dagen. Det slår av en eller annen grunn feil hvert år - nesten :) Så også i år! Dette kan umulig kvalifisere til kategorien mild mai, i alle fall ikke første halvdel av den, siste halvdel kan jo fortsatt rette opp statistikken. I mellomtiden forstetter strikkeproduksjonen. Uansett varme eller ikke, vi bor nå en gang i Norge så en gang i løpet av kvelden er det naturlig at fleecejakkenm ehhhh ... ett av Varm desings sine myke og varme teppesjal slenges over skulderne.

Siden sist jeg la ut noe her har jeg strikket ivrig i vei på diverse varianter i blått. To bestillinger og ett som er satt sammen etter eget forgodtbefinnende. Jeg fikk to bestillinger som gikk i blått/jeans/grått/brunt, men siden disse teppesjalene ikke lages etter mønster så ble det ganske ulike, tross likeheten. Ett var litt mer brunt og litt mer turiks enn det andre. I tillegg har jeg laget et som er ment å være inspirert av sjøen og øyene langs kysten. Fargene er litt vanskelig å gjengi på fotografier, men det går i blått/turkis/sjøgrønt/grått.


tirsdag 7. mai 2013

Hage eller strikking - eller begge deler

Det er vår, den siste snøen i hagen smeltet endelig i går og hagen ser forholdsvis sliten ut etter en lang, kald og snøtung vinter her på Konnerud. Av den grunn burde jeg i disse dager egentlig intensivere aktivitetene ute. Saken er jo den at jeg vil helst at det skal bli enda varmere i luften - FORT! Og, når den varmen kommer så vil jeg jo helst at hagen skal være i orden slik at strikketøyet og jeg kan sitte ute i den og vente på at blomstene skal finne det for godt å vise frem fargene.

Det er bare det at jeg siden jeg la ut mitt lille Varm design-prosjekt i offentligheten, så har strikkingen tatt helt overhånd. Jeg klager ikke, men sliter med prioriteringen :-) Bestillingene siger inn og jeg har noen uker foran meg hvor jeg ikke får velge fargene på strikketøyet. Stas!

Inntil vider så har jeg gått inn et kompromiss med meg selv, alle fridager skal ha 2 timer utetid frem til hagen ser ut som den skal - klar for å nytes - og resten av tiden kan brukes til strikking!

Det blir mye strikking!

Inntil videre, på bildet ser dere oppdraget som er produksjon i disse dager. Jeans/bruntgrått. Som jeg skulle valgt det selv. Men jeg det skal dog sies at jeg kunne valgt nesten hva som helst!

Ha en fortsatt fin dag :)

torsdag 2. mai 2013

Fire uker og mye kreativitet senere


Det er snart fire uker siden jeg åpnet facebooksiden til Varm design. I løpet av disse ukene har jeg fått mange hyggelige og positive tilbakemeldinger. Folk liker både fargene og designet. I går fikk mine to første kunder de nye sjalene sine - og det ligger flere i bestilling. Veldig stas!

Kreativiteten blomstrer og må innrømme at alle godordene fra dere har en positiv innvirkning. Strikke- og skaperlysten har sjeldent vært større og gleden over å bli ferdig med ett prosjekt og sette i gang et nytt er stor. Har jeg ikke vært bitt av basillen før, er jeg i alle fall blitt det nå.
Her ser dere neste prosjekt som skal leveres og inne i hodet mitt så er det nå så mange farger og mønstre, at jeg kan egentlig ikke bli ferdig med prosjektene fort nok :)

Ha en fortsatt strålende mai og la oss håpe vi får mange fine kvelder hvor sjalene kan brukes ute!

Og igjen - tusen takk for alle positive tilbakemeldinger. Jeg gleder meg allerede til neste bestilling :-)